Skip to main content

Wie is de Mol?

Wie is de mol? Dat vragen meer dan 2 miljoen kijkers zichzelf jaarlijks wekenlang af. In Wie is de Mol?, het programma dat elke Nederlander kent, raken tien BN’ers verstrikt in een web van intriges. Wie is de mol in hun midden, die elke aflevering de spellen in het geheim saboteert? Elk seizoen vindt plaats op een avontuurlijke locatie, en wordt bij het verstrijken van de afleveringen spannender. Lukt het de kandidaten (en de kijkers) om de Mol te ontmaskeren?

Sinds 1999 produceert IDTV Wie is de Mol?. Elk seizoen trekt de finale-uitzending miljoenen kijkers. In 2022 was Wie is de Mol? het best bekeken programma, waarbij de eerste uitzending op 1 januari gemiddeld 3.996.000 kijkers trok.

Sinds enkele jaren maakt IDTV ook het programma MolTalk, een live-uitzending direct na de uitzending van Wie is de Mol?, waarin er met oud-kandidaten nagepraat wordt over de aflevering.

Wie is de Mol? wordt al 23 seizoenen gemaakt door IDTV en uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1 op zaterdag om 20:30 uur. Het programma heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Televizier-ring voor het 13e seizoen. Er zijn ook twee junior seizoenen gemaakt en een jubileumseizoen rond het 20-jarig bestaan.

Foto’s: Joyce Hanson / AVROTROS