Skip to main content

De Verraders

Wie gaat er naar huis met de zilverschat en wie wordt er vermoord door de verraders? In De Verraders strijden achttien BN’ers in een bloedstollend, psychologisch avontuur om een zilverschat die kan oplopen tot 50 kilo zilver (volgens de huidige kiloprijs ongeveer 35 duizend euro). Die zilverstaven zijn te verdienen door missies uit te voeren. Na elke aflevering vallen er twee kandidaten af. Onder de achttien deelnemers gaan drie verraders schuil die de schat niet willen delen. Zij zetten de rest van de groep – de getrouwen – tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat. Wie zijn de verraders? ‘s Avonds, aan de ronde tafel, stemt de groep een kandidaat weg. Drie finalisten strijden uiteindelijk om de zilverschat.

In 2022 won IDTV met het format De Verraders de prestigieuze Rose d’Or Award. Deze wereldwijde erkenning wordt ieder jaar uitgereikt en definiëren de gouden standaard voor excellentie en prestatie in het maken van internationale tv- en audioprogramma’s.

De Verraders wordt al drie seizoenen lang uitgezonden op RTL 4 om 20:00 uur. Ook zijn er speciale Halloween edities gemaakt op Videoland, waar de missies en moorden bloederiger zijn dan ooit. In 2023 maakt IDTV een nieuw seizoen met onbekenden, wat uniek is voor een programma als deze.