Skip to main content

Homerun Curaçao

Curaçao, het Caribische deel van ons Koninkrijk is vergelijkbaar met een gemiddelde stad in Nederland. Toch komen hier de meeste professionele honkballers ter wereld vandaan. Wat is het geheim achter dit opmerkelijke succes? De talenten, prospects, starten hun carrière met een fikse dosis doorzettingsvermogen en weten zich omringd door een community die honkbal ádemt. Trainers, moeders, vaders en vrienden: ze zijn onmisbaar tijdens de vaak harde weg naar succes, zo ervaren sterren als Andrelton Simmons, Hensley Meulens, Didi Gregorius en Jurickson Profar.

In Homerun Curaçao, de 3-delige documentaire serie van producent IDTV en Omroep ZWART vertellen de honkbalsterren hoe zij zich tot grote hoogten konden ontwikkelen. Spelend in de Amerikaanse Major League Baseball: binnen honkbal het hoogst haalbare podium. De jonge Curaçaose talenten ambiëren een leven in hun voetsporen en doen er alles aan om ook hún honkbal droom te kunnen leven.

Homerun Curaçao zie je vanaf 3 mei elke woensdag om 21.45 uur bij Omroep ZWART op NPO 3. Kan je niet wachten? Op 3 mei verschijnen alle drie de afleveringen op NPO Plus.