Skip to main content

Ster Gouden Loeki

Uitdaging

Stichting Ether Reclame (Ster) verzorgt sinds 1965 de reclame bij de publieke omroep op tv, radio en online. Ster gelooft in de kracht van reclame – en goede reclame mag beloond worden. Tijdens de Ster Gouden Loeki rijken zij de publieksprijs voor de beste, mooiste of meest bijzondere reclame uit. De vijfentwintigste editie van Ster Gouden Loeki in 2020 verdiende een bijzondere, extra feestelijke jubileumeditie met aandacht voor de mooiste reclames van 2019 en een terugblik naar het verleden.

Oplossing

Een jubileumeditie moet onvergetelijk zijn: dat was het uitgangspunt. Dus ging IDTV+ samen met Ster verder dan een prijsuitreiking alleen. In een spectaculaire show blikte Ster terug op de prijswinnende commercials van de afgelopen vijfentwintig jaar. We bedienden de gasten met high-end video’s, muziek van een live orkest, een muzikale quiz en een geschiedenisles van verhalenverteller Leo Blokhuis. Dit alles onder leiding van presentatrice Dione de Graaff. De winnaars kregen een podium en er was aandacht voor hoe maatschappelijke veranderingen doorwerken in de reclamewereld. Naast de Gouden Loeki werd dit jaar ook een zilveren en bronzen Loeki uitgereikt.

Resultaat

De jubileumeditie van Ster Gouden Loeki op 13 februari 2020 was een ode aan reclame, en aan alle makers die reclame mogelijk maken. Gasten waardeerden het evenement met een 7,9 als rapportcijfer; ruimschoots de hoogste score van de afgelopen vijf jaar.

Foto’s: Menno Ridderhof