idtv + RET Aardig Onderweg campagne

wie is de klant en wat was hun uitdaging?

De RET, het Rotterdamse openbaar vervoersbedrijf, is met jaarlijks meer dan 870 miljoen reizigerskilometers de grootste verbinder in de regio Rotterdam.
De RET wil de regio niet alleen fysiek verbinden, maar ook sociaal. Daarom organiseert de RET sinds 2011 de Aardig Onderweg Award: een prijs voor ondernemers die de regio Rotterdam willen verbeteren. De winnaar ontvangt coaching, exposure en een geldprijs. De RET geeft met de AOA invulling aan de payoff ‘Aardig Onderweg’ én toont met de prijs maatschappelijke betrokkenheid.

wat was de vraag aan idtv?

Tot 2018 was de Aardig Onderweg Award vooral een traditionele awardshow in het Luxor theater. RET wilde die formule minder voorspelbaar maken en een jongere doelgroep bereiken. De werknemers van de toekomst zijn immers heel belangrijk!

wat was de oplossing?

We maakten van de Aardig Onderweg Award een online journey voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar. We wisselden traditionele media in voor sociale netwerken en presenatoren door sociale helden uit de doelgroep. Daarnaast plaatsen we content met de juiste tone of voice op relevante platformen die jongeren veel gebruiken.

wat zijn de resultaten?

Een enorme exposure van meer dan 13 miljoen weergaven van alle media-kanalen (off- en online) in de regio Rotterdam. Meer dan 100 inzendingen in een jonge doelgroep van innovatieve initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid of techniek. Ruim 6000 stemmen op de pitchdag en de finale. Alles met als gevolg: een enorme positieve imagoboost voor de RET. Dat hebben we extern gevalideerd bij 316 deelnemers door MediaTest die met de volgende conclusie kwamen:

“We zien een stevig effect van de campagne. De respondenten die iets gezien of gehoord hebben van de Aardig Onderweg Award, hebben een duidelijk positiever beeld van de RET dan de respondenten die niets van de Aardig Onderweg Award hebben gezien of gehoord.”