idtv + WUR

wie is de klant?

Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. De WUR doet wereldwijd onderzoek naar problemen in drie kerngebieden: voeding en voedselproductie, leefomgeving en gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden.

Op 9 maart 2018 bestond Wageningen University & Research honderd jaar en dat werd tussen maart en november 2018 met verschillende activiteiten gevierd. Een van de belangrijkste evenementen van dat jubileumjaar was de World Wide Wageningen Alumni Day op zaterdag 23 juni: een festival in en om de universiteitsgebouwen voor alle Wageningen-alumni.

wat was de vraag aan idtv?

Wij werden ingeschakeld voor de creatieve invulling en (technische) uitvoering van het festivalonderdeel World Dialogue, een online dialoog waarin prominente alumni en relaties via een livestream kennis delen over het thema Acces to Healthy Food in Metropolitan Areas. Een uitdagend evenement dat een minutieuze planning en uitvoering vereiste – zowel op het festival in Wageningen als in het buitenland.

wat was ons concept?

De World Dialogue draait om verbinding, letterlijk én figuurlijk. Daarom verbonden wij alumni over de hele wereld met een vlotte en inhoudelijke talkshow: The WURld Dialogue. Deelnemers uit China, Colombia, Ethiopië, de Verenigde Staten en Nederland vonden elkaar op een groot scherm op het podium in Wageningen, de plek waar het voor die duizenden wijdverspreide alumni ooit allemaal begon.

Met een druk op een grote knop kwamen de vijf continenten samen op het scherm om kennis en expertise te delen. Tussendoor kwamen video’s, vlogs, berichten op social media en een wereldkaart met de locatie van de toeschouwers voorbij. De centrale verbinder zat in Wageningen: talkshowhost Simon Pampena, een Australische tv-persoonlijkheid en stand-up mathematician. Bijgestaan door een soundboard met verrassende soundbites en geluiden presenteerde hij de show met humor en vaart.

Alumni konden de talkshow volgen op de website van de WUR en livestreams op YouTube en Facebook. Zo was het podium in Wageningen het stralende middelpunt van het wereldwijde netwerk van de WUR.