idtv + VLC & Partners

wie is de klant?

VLC & Partners is risicomanager voor overwegend zakelijke klanten op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance. Het bedrijf telt ongeveer 250 medewerkers en is actief in de marktsectoren ICT, zorg, zakelijke dienstverlening, maakindustrie, leisure, logistiek, bouw en handel.

wat was de vraag aan idtv?

Vanwege de coronacrisis zocht VLC & Partners een creatieve invulling voor hun jaarlijkse personeelsbijeenkomst. De wens was een volledig digitaal evenement neer te zetten; een originele bijeenkomst om engagement en verbinding met de medewerkers te versterken. De vraag was om verschillende thema’s aan bod te laten komen, zoals samenwerking, digitalisering, netwerken, thuiswerken, klanten, groei en overnames.

wat was ons concept?

Ons advies bestond uit twee componenten: zet in op de dynamiek van een live talkshow met interactieve elementen, en verkort de tijd beduidend ten opzichte van een live evenement. Daarom werden de VLC-medewerkers op 4 februari 2021 het thuispubliek van een digitale talkshow, gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck. Het was een inhoudelijk en dynamisch programma met diepte en expertise, waarin complexe informatie op een begrijpelijke manier werd gecommuniceerd. Daarnaast was er ruimte voor interactie en entertainment: Paul de Munnik was aanwezig voor een muzikaal optreden.

Aan de talkshowtafel voerden klanten, directieleden en medewerkers gesprekken over relevante en actuele onderwerpen voor het bedrijf en deze tijd. We brachten de gewenste thema’s samen onder het overkoepelende onderwerp ‘Vraag Verder’ en bekrachtigden de boodschap met video’s en animaties. Ook vanuit thuis konden medewerkers aanschuiven bij de show: met een videoboodschap stelden ze vragen aan de directie en tijdens de toast proostte VLC & Partners als geheel op een nieuw jaar vol groei, ambitie… én verbinding. Juist ook digitaal.