idtv + de Metropoolregio Eindhoven

wie is de klant en wat was hun uitdaging?

De Metropoolregio Eindhoven stond voor de uitdaging om van Koningsdag 2021 een feestelijke en bijzondere dag te maken ondanks alle beperkingen die de coronamaatregelen opwierpen. Om sfeer te creëren zonder publiek en virtuele ontmoetingen tot stand te brengen tussen de Koninklijke familie en markante inwoners.

De omstandigheden waren anders dan in 2019, ​toen idtv ook een Regioquiz mocht maken voor Koningsdag Amersfoort. Dat jaar waren wij verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het totale Koningsdagprogramma, waarvan de Regioquiz onderdeel was. Wegens succes zijn we dit jaar opnieuw gevraagd de quiz vorm te geven.

wat was de vraag aan idtv?

De Metropoolregio Eindhoven vroeg onze hulp bij het organiseren van een Koningsdag waarbij veiligheid voorop stond én waarmee het ultieme Oranjegevoel door heel Nederland verspreid kon worden.

wat was ons concept?

De oplossing lag in een livestream, waarbij het Koninklijk gezin vanuit een studio tegen vier andere Brabantse gezinnen in huiskamers streed om de felbegeerde bokaal. De teams namen het tegen elkaar op in drie vragenrondes, verspreid over de uitzending. De quiz vond plaats op de High Tech Campus Eindhoven en was live te volgen via een uitzending van de NOS. Zo konden alle inwoners van het land alsnog meegenieten van de 54e verjaardag van onze koning.

wat zijn de resultaten?

Het Koningsdagverslag waarvan de Regioquiz onderdeel was, is door 1.889.000 mensen bekeken. Ondanks de maatregelen was het een bijzondere dag waarbij het plezier van de gezichten van het Koninklijk gezin afspatte. In de woorden van de koning zelf: “Dit was een Koningsdag om nooit meer te vergeten en hopelijk om nooit meer te herhalen”.

 

Beeld: Coen Sipkes, NOS