Skip to main content

Deze Peer Review focust zich op de verschillen en overeenkomsten tussen publieke en private communicatie. Welke benadering werkt het best en tot in hoeverre moet communicatie op de doelgroep worden afgestemd?

Over de beste aanpak voor het communiceren van een boodschap, verschillen de meningen. Zo wordt benoemd dat de publieke sector onder een vergrootglas ligt en daarom openheid hoog in het vaandel heeft staan. Bij de private sector ligt er meer nadruk op effici├źntie en het verkrijgen van marktaandeel. Het bestaansrecht van de private sector hangt af van de mate van snelheid, creativiteit en focus in de bedrijven, vandaar de snellere reacties op ontwikkelingen. Naast de verschillen worden de overeenkomsten besproken, en wat beide sectoren van elkaar kunnen leren. 

De professionals die vandaag aan het woord komen, zijn Connie Eli, Directeur Communicatie Ministerie van BZK; Wieneke Buurman, Voorzitter Logeion; Elleke Evers, Managing Consultant Future Communication; Rose Dammen, Manager Communicatie RET en onze eigen Nicolette Vink, Head of Production idtv+.

The Peer Review is een maandelijkse productie van idtv+ en Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. In elke aflevering laten gasten uit het communicatievak hun licht schijnen over een thema. De voorgaande afleveringen verschenen op de mediakanalen van idtv+ en Logeion. De productie loopt het gehele jaar, ter ere van het 75-jarig bestaan van Logeion.