Skip to main content

15 mei 2023

Jasper Hoogendoorn van IDTV is ‘supertrots en heel blij’ met de twee BAFTA’s die ‘The Traitors’, de Britse versie van ‘De Verraders’, zondagavond in de wacht sleepte. Dat zegt de creatief directeur van de productiemaatschappij achter het originele Nederlandse format maandag tegen het ‘ANP’.

The Traitors, in het VK uitgezonden door BBC 1, won de BAFTA voor beste realityprogramma en beste entertainment performance door presentatrice Claudia Winkleman. “Het is ongelofelijk tof om te zien hoeveel impact we wereldwijd genereren met het format”, zegt Jasper.

“We wisten dat de Engelse versie echt heel goed was aangekomen bij het Engelse publiek en bij mensen in de branche. We wisten dat we een serieuze kanshebber waren, maar je weet het nooit zeker. Des te leuker dat we ‘m uiteindelijk echt winnen”, jubelt de creatief directeur. “De BAFTA’s zijn toch een beetje de Televizier-Ringprijzen van Engeland. Daar zijn we supertrots op en heel blij mee. Studio Lambert, onze collega’s, hebben echt een hele goede versie gemaakt van ons format.”

“Het is echt hun versie, zij kiezen het land en het kasteel. Maar het format staat vast, daar kunnen ze niet van afwijken”, zegt Jasper over de verschillen tussen de BBC-versie en het Nederlandse programma dat door RTL wordt uitgezonden. “Zij waren echt onder de indruk van hoe wij het format gemaakt hebben. De manier van produceren hebben ze moeten kopiëren, want dat zat gewoon zo goed in elkaar. En de teksten van Winkleman waren letterlijk onze teksten uit seizoen 1. Maar zij hebben zo veel meer budget, soms zijn we wel jaloers op wat zij kunnen”, zegt hij. Zo konden zij volgens de creatief directeur een groot Schots kasteel afhuren voor de opnames.

Of The Traitors net als The Voice een Emmy Award zou kunnen winnen, moet nog blijken. “Stiekem dromen we daar wel een beetje van”, bekent Hoogendoorn. “Het zou natuurlijk te gek zijn als we daar een nominatie voor zouden krijgen, dat zou een hele eer zijn. We durven er een klein beetje van te dromen.”

Lees het volledige artikel terug op de website van RTL Boulevard. 

 

ANP/RTL Boulevard