Skip to main content

Wie heeft het talent om zijn of haar gezicht om te toveren tot een adembenemend kunstwerk? In het nieuwe AVROTROS-programma Make-up Cup gaat visagiste en YouTube-ster Nikkie de Jager op zoek naar de beste make-up artiest van de nieuwe generatie. Nikkie: ‘Binnen Make-up Cup is het gezicht je canvas en kan en mag alles.

Met technische en creatieve opdrachten laten de talenten zien wat ze in huis hebben. Van een simpele beauty-look tot een fantasierijke grime-creatie; alles komt voorbij. Wie wordt de nieuwe make-up artist van Nederland? Dat is de grote vraag in dit nieuwe programma, waarmee producent idtv sociale acceptatie en zelfvertrouwen onder de nieuwe generatie hoopt te vergroten. Uitvoerend producent Kevin Soares: ‘Tijdens de talentenjacht worden de jonge talenten aangespoord naast hun make-up creaties ook zichzelf te laten zien. We zijn blij dat AVROTROS ons wist te vinden voor de productie, want het format past goed bij ons portfolio van maatschappelijke, kwalitatieve content.’

Passie en creativiteit
Wekelijks beoordeelt Nikkie de make-up talenten met een wisselend gastjurylid op techniek en creativiteit, maar ook passie speelt in het nieuwe programma een belangrijke rol. Nikkie de Jager: ‘Binnen Make-up Cup is het gezicht je canvas en kan en mag alles. De deelnemers hebben allemaal hun eigen verhaal en dat zie je terug in hun werk en ideeën. Het is zo waanzinnig om bij al deze jonge talenten de passie te zien. Zo is het bij mij ook ooit begonnen.’ In Make-up Cupis het dus niet alleen de buitenkant die telt. De creativiteit en verhalen van de deelnemers staan voorop.

Make-up Cup zie je vanaf zaterdag 9 januari om 18.30 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

https://vimeo.com/496347390