Skip to main content

Wetenschap & Praktijk: het thema van de nieuwste aflevering van The Peer Review. Hoe maken de communicatieprofessionals in de praktijk gebruik van wetenschap? En is er onderling voldoende kruisbestuiving? Nederland doet het goed op het gebied van communicatiewetenschap maar er zijn een aantal verbeterpunten, aldus de professionals.

Te gast in deze aflevering zijn dr. Simone Krouwer, Postdoctoraal Onderzoekster Communicatiewetenschappen bij Universiteit Antwerpen; dr. Guido Rijnja, Adviseur communicatiebeleid bij Rijksvoorlichtingsdienst; prof. dr. Christian Burgers, bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie bij de Universiteit van Amsterdam; Marjolein Snellink, Communicatieadviseur Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en onze eigen Taco Rijssemus, naast CEO van idtv gepromoveerd in Communication and Media studies.

De vijf professionals bespreken de invloed van de wetenschap op de praktijk en vice versa, waarom het ene wel in de wetenschap maar niet in de praktijk werkt en waarom en wat de trends in de communicatiewetenschap zijn. Genoemd wordt onder andere het stijgende gebruik van gedragswetenschappen en dat fenomenen als agendasetting en framing opnieuw worden bekeken – en dat de rol van taal hierbij steeds belangrijker wordt. 

The Peer Review is een maandelijkse productie van idtv+ en Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. In elke aflevering laten gasten uit het communicatievak hun licht schijnen over een thema. De voorgaande afleveringen verschenen op de mediakanalen van idtv+ en Logeion. De productie loopt het gehele jaar, ter ere van het 75-jarig bestaan van Logeion.