Skip to main content

“Succes van het woordspel houdt aan!”

De veelbesproken comeback van Lingo is een groot succes. Zo groot dat SBS6 nu al heeft laten weten – terwijl de opnames van het eerste seizoen nog in volle gang zijn – het spelletje bij te bestellen voor een tweede seizoen. Lingo is daarmee in ieder geval tot de zomer van 2020 te zien bij SBS6.

Directeur Televisie Marco Louwerens over deze beslissing: “We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld omdat het toch even spannend was of het spelletje na vijf jaar afwezigheid echt zou aanslaan. Inmiddels is het overduidelijk dat het spelletje opnieuw razend populair is bij jong en oud waardoor het bestellen van een tweede seizoen voor de hand ligt. Jan Versteegh blijkt ook echt DE Lingo man te zijn die we voor ogen hadden, dus zal hij ook in het tweede seizoen als presentator te zien zijn. Ik hoop onze kijkers een enorm plezier te doen met het komende seizoen en de nieuwe mogelijkheden van het spel.”

“Actief en in hoog tempo meepuzzelen met de kandidaten is de kracht van Lingo. Nu we weten dat we langere tijd doorgaan met Lingo zijn we achter de schermen, samen met Talpa Network, ook druk bezig met mobiele / online doorvertalingen. We komen hiermee tegemoet aan de wens van de vele fans van het spel.”, aldus Kevin Soares van Lingo-producent IDTV. Wanneer deze doorvertalingen daadwerkelijk beschikbaar zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Vanwege het huidige Lingo succes is er momenteel vanuit verschillende landen interesse getoond om deze vernieuwde versie ook daar op televisie te brengen. In het verleden werd Lingo ook al uitgezonden in meer dan 17 landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Lingo is van maandag t/m vrijdag te zien vanaf 20.00 uur op SBS6.