Skip to main content

Een handige tip, een slimme innovatie en die ene collega op wie je áltijd kunt rekenen in zware tijden; ze verdienen stuk voor stuk een medaille. Daarom organiseerde Fundis samen met idtv+ een awardshow met prijzen voor iedereen die een steentje bijdraagt aan de zorg voor morgen, gepresenteerd door Eric Corton en met muziek van Rolf Sanchez.

Eigenlijk verdienen alle zorgmedewerkers uit het Fundis-netwerk een award – de afgelopen jaren waren vanwege de coronapandemie en het grote verzuim in de zorg niet gemakkelijk. Maar de Zorg voor Morgen Awards zijn niet alleen in het leven geroepen om terug te kijken; Fundis kijkt juist graag vooruit naar de naderende uitdagingen in de zorg. Niet om bij de pakken neer te zitten, wél om in mogelijkheden te denken.

Dat is dan ook precies waar de winnaars van de awards zo goed in zijn. In categorie Hoofd won de Telerevalidatie-app, die revalideren op afstand met behulp van een tablet een stuk gemakkelijker maakt. De E-Health Waaier, waarmee medewerkers gemakkelijk toepassingen van de Virtuele Thuiszorg kunnen inzetten, won in de categorie Handen. En de Hart Nodig-award ging naar niet één, maar drie betrokken medewerkers met het hart op de juiste plek.

Juryvoorzitter Liane den Haan kijkt terug op een geslaagd evenement: ‘Deze awards zijn een mooi initiatief. Het geeft de mogelijkheid te communiceren over innovatie, technologie, woonzorgconcepten en hart voor elkaar. Ik hoop dat Fundis doorgaat met de expeditie om de zorg toekomstbestendig te maken.’

Het is het derde evenement dat idtv+ samen met Fundis organiseert binnen de Zorg voor Morgen-contentcampagne. In 2019 vond de kick-off plaats met het prijswinnende Zorg voor Morgen Festival in 2020 volgde het #hartnodig-kerstconcert.