Skip to main content

Na een sensationele finale is de winnaar van De Beste Klusser van Nederland bekend. Gijs de Bruin mag de prestigieuze titel van de HORNBACH-verkiezing dragen en neemt de Gouden Hamer mee naar huis. 

De 37-jarige installatietechnisch adviseur bleek de allersterkste tijdens een nachtelijk klusspektakel met vier aan elkaar gewaagde klushelden. Het was het spektakelstuk van een ijzingwekkende zoektocht waarin Gijs duizenden klussers achter zich wist te laten. De deelnemers overtuigden de jury met een foto van een klusproject, bouwden daarna in een uur tijd een construct om met z’n tweeën een drankje aan te drinken en namen het tijdens De Nacht van HORNBACH tegen elkaar op in dé ultieme klushemel: het HORNBACH-filiaal Amsterdam Sloterdijk, dat voor één keer – speciaal voor het neusje van de kluszalm – tot in de vroege uurtjes toegankelijk was. 

De bouwmarkt ging dit jaar samen met idtv+ op zoek naar de allerbeste klusser, in een grootschalige campagne met Maxim Hartman als presentator. ‘We hebben deze wedstrijd vijf jaar geleden in het leven geroepen als ode aan alle Nederlandse klushelden’, laat Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie HORNBACH Nederland, weten. ‘Nederland is echt een klusland en alle klussers die ons land rijk is, verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Uit de finalefilm blijkt wel dat Gijs een echte held is. En daar zijn wij natuurlijk super trots op, net als op al die andere klussers die ons land rijk is!’