idtv + Ster Gouden Loeki

wie is de klant?

Op 13 februari 2020 vond de vijfentwintigste editie plaats van de Ster Gouden Loeki: de enige publieksprijs voor de beste, mooiste of meest bijzondere reclame. Een speciale jubileumshow, met een schijnwerper op de winnende reclames van de afgelopen jaren.

Stichting Ether Reclame (Ster) verzorgt sinds 1965 de reclame bij de publieke omroep op tv, radio en online. Ster gelooft in de kracht van reclame – en goede reclame mag beloond worden.

wat was de vraag aan idtv+?

Ster had de wens om een vernieuwende show neer te zetten. De vijfentwintigste editie van Ster Gouden Loeki verdiende een bijzondere, extra feestelijke editie met aandacht voor de mooiste reclames van 2019, alle vierentwintig winnaars van de afgelopen jaren én de rol van Ster in een veranderend medialandschap.

wat was ons concept?

Een jubileumeditie moet onvergetelijk zijn: dat was het uitgangspunt. Dus gingen we samen met Ster verder dan een prijsuitreiking alleen.

In een spectaculaire show blikte Ster terug op de prijswinnende commercials van de afgelopen vijfentwintig jaar. We bedienden de gasten met high-end video’s, muziek van een live orkest, een muzikale quiz en een geschiedenisles van verhalenverteller Leo Blokhuis. Dit alles onder leiding van presentatrice Dione de Graaff. De winnaars kregen een podium en er was aandacht voor hoe maatschappelijke veranderingen doorwerken in de reclamewereld. Naast de Gouden Loeki werd dit jaar ook een zilveren en bronzen Loeki uitgereikt.

De jubileumeditie van Ster Gouden Loeki op donderdag 13 februari 2020 was een ode aan reclame, en aan alle makers die reclame mogelijk maken. Gasten waardeerden het evenement met een 7,9 als rapportcijfer; ruimschoots de hoogste score van de afgelopen vijf jaar.

 

Foto’s: Menno Ridderhof

0

gasten

0

finalisten

0

winnaars