Skip to main content

Ster Focus

Uitdaging

Stichting Ether Reclame (Ster) verzorgt sinds 1965 de reclame bij de publieke omroep op tv, radio en online. In 2020 werkte IDTV samen met Ster voor de jubileumeditie van de Ster Gouden Loeki. De Ster-adverteersbijeenkomst van 2021 was een uitdaging waarbij een beroep werd gedaan op onze twee expertises: naast de organisatie van het event vroeg Ster ook om een inhoudelijke aanvulling en uitwerking van het programma.

Oplossing

IDTV+ voegt toe waar het écht van waarde is; daar waar zij het verhaal van het merk kan versterken. Omdat het concept zoals Ster dat bij IDTV+ neerlegde was inhoudelijk sterk en goed doordacht, werd alleen advies gegeven waar potentieel gezien werd. Themasuggestie ‘open’ werd verpakt in een pakkende, tijdloze one-liner, dat van toepassing is op het maatschappelijke en toegankelijke karakter van Ster. Een uitnodiging tot het maken van contact, waarmee zenden overvloeit in dialoog. Daarnaast stelde IDTV+ een verbindend element voor als rode draad door het programma, berust op de kracht van audio: een live-uitzending van radio-icoon De Taalstaat, speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt tot De Taalster.

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen paste IDTV+ het programma kort voor aanvang aan naar een online evenement; een talkshow vanuit Beeld & Geluid. Presentatrice Shay Kreuger ging aan tafel in gesprek met gasten vanuit Ster en de NPO, en gaf tussen de verschillende items het woord aan doorgewinterd presentatietalent Frits Spits voor De Taalster. Met gasten als columnist Aaf Brandt Corstius en FunX-talent Tannaz Hajeby besprak hij de media- en reclametaal. Dankzij dit intermezzo bleef het geheel behalve informatief ook toegankelijk voor de doelgroep – en dat is precies waar Ster voor staat. Het geheel werd online uitgezonden via de website van Ster.

Resultaat

De Ster Focus 2022 was een gestroomlijnd geheel, informatief en met goede sprekers. Het was duidelijk, overzichtelijk en afwisselend en werd digitaal goed ‘bezocht’. Het rapportcijfer voor het geheel was met een 7,6 een positieve beoordeling.