idtv + HORNBACH

wie is de klant en wat was hun uitdaging?

HORNBACH is een internationale keten van projectbouwmarkten met meer dan 150 vestigingen in Europa, waarvan 16 filialen in Nederland. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en staat bekend om haar herkenbaarbeid en het feit dat ze jaar op jaar wordt uigeroepen tot beste bouwmarkt van Nederland.

wat was de vraag aan idtv?

Sinds 2017 organiseert HORNBACH de jaarlijkse verkiezing ‘Beste Klusser van Nederland’, waarin de beste klussers van het land strijden om de Gouden Hamer. In 2021 bundelen HORNBACH en idtv+ de krachten om dit reeds succesvolle format nóg sterker en pakkender neer te zetten met een nieuw videoformat voor de campagne én een grande finale; de ideale gelegenheid voor idtv+ om onze ervaring als tv-makers met onze online kennis als content- & experiencebureau te combineren.

wat was ons concept?

Het vijfjarige jubileum van de strijd verdient een nog grotere en sterkere campagne dan de voorgaande jaren. We activeren de klussers via print, radio, online, out of home en social media, met als aanjager een nationaal bekende persoonlijkheid die goed matcht met de doelgroep en op ludieke wijze het merk van onze klant representeert: Maxim Hartman.

Met verschillende oproepen en promo’s werken we toe naar het spectaculaire slotstuk; een finale die we dit jaar flink onder handen nemen. Omdat we als tv-makers weten dat een goede show hand in hand gaat met een goed verhaal, limiteren we de finalisten deze editie tot vier klushelden die het tegen elkaar opnemen op een strijdtoneel dat niet alleen spectaculair is, maar ook de klant op een slimme manier in de spotlights zet.

Tijdens De Nacht van HORNBACH krijgen de finalisten namelijk de unieke kans toe te treden tot een ware klushemel: een HORNBACH-filiaal dat exclusief voor hen in de nacht geopend is. De klussers zullen tijdens deze nacht werken aan één groot project waarin ze hun creativiteit en kwaliteiten kunnen tonen. Wie wint de strijd om de Gouden Hamer?