idtv + depot boijmans van beuningen

wie is de klant?

Depot Boijmans van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, met meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken uit de opslag nu zichtbaar voor het publieke oog. Bezoekers zijn niet alleen getuige van de collectie zelf, maar ook van alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie. Het Depot staat naast Museum Boijmans van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam en is ontworpen door architectenbureau MVRDV.

wat was de vraag aan idtv?

Bij een baanbrekend concept hoort een spectaculaire opening. Boijmans van Beuningen zocht een partner die het verhaal van het Depot begreep en bovendien kon vertalen naar een creatieve festiviteit.

wat was het concept?

In de spiegelwand van Het Depot schittert de skyline van Rotterdam. Tijdens de opening schitterde de Rotterdammer op, in én voor Het Depot, met als conceptueel uitgangspunt: ‘balans’. De balans tussen opslaan en tonen, beschermen en beleven, de balans tussen oud en nieuw.

Als symbolisering van die balans zwierden vijf verticale dansers langs de gevel van het Depot op muziek. Er was een BMX’er en spoken word van artiest M. Er waren honderden mensen die met verwondering keken naar de grandeur die het Depot te bieden heeft en Koning Willem-Alexander vertegenwoordige de ceremoniele opening van het gebouw.

De opening van Depot Bijmans van Beuning werd met de culturele toevoeging van de Rotterdamse artiesten een iconisch moment dat in de nationale media is uitgelicht. Een terechte schijnwerper op deze unieke collectie; de collectie van de Rotterdammers.

Foto’s: Ben Houdijk