idtv + BankGiro Loterij

wie is de klant?

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij steunt culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed, werft fondsen om hun activiteiten te ondersteunen en geeft bekendheid aan hun werk.

wat was de vraag aan idtv?

Naast de vaste financiele steun wenst de BankGiro Loterij de cultuursector zo veel mogeliijk te helpen. Onze hulp werd ingeroepen om de BankGiro Loterij en betrokken culturele instellingen op een creatieve manier een podium en een breder publiek te geven. Samen met ons wilde de BankGiro Loterij mensen op een laagdrempelige manier en vanuit hun eigen huiskamer kennis laten maken met kunst.

wat was ons concept?

Met als achterliggende gedachte dat iedereen een mening heeft over kunst – of je er nu iets van af weet of niet – is de serie Cultuursnuivers geboren.

In acht afleveringen brengen koppels een bezoekje aan acht verschillende musea met alle vrijheid hun ongezouten mening te geven over de werken die ze zien. Het gaat zowel om fervente kunstkenners als totale leken, die geen blad voor de mond nemen. Een conservator of directeur geeft vervolgens uitleg over de werken. Het resultaat? Soms pittig en vaak hilarisch commentaar. Een mooie afspiegeling van hoe mensen kunst ervaren en een ontspannen en vernieuwende manier om kunst naar mensen toe te brengen.

De serie is verspreid via het YouTube-kanaal #beleefmeer van de BankGiro Loterij en via mediaplatformen als LINDA.nl onder de aandacht gebracht bij een groot publiek.